מונה:

מידע על קידוחי נפט - פארק עדולם
   עתירת פצלי שמן כאן
  עצומה נגד הקידוחים לחץ כאן

  פצלי שמן  בעדולם - כתבת תחקיר בידיעות אחרונות כאן ובגלובס כאן
כנראה חברי כנסת לא נוטים להגיע לישיבות כאלה אלא אם כן יש ציבור שלוחץ עליהם או שיש להם עניין אישי בנושא הנדון... לכן אנחנו צריכים להזמין אותם ולנצל לשם כך קשרים אישיים - אנחנו חייבים לעורר מודעות לאיום על שפלת יהודה. אנחנו מקווים שהישיבה הזאת תוביל להמלצה שתוגש לועדת הפנים של הכנסת, לבחון ברצינות את ההשלכות של תעשיית פצלי שמן לפני שחברת IEI יקימו את אתר ההפקה שלהם בחבל עדולם.
קישור למכתב הזמנהלחץ כאן


פצלי שמן עדכונים והתארגנות אופרטיבית להמשך המאבק
               
   למצגת הסברה לחץ כאן

העידכונים שהוצגו לתושבים שהשתתפו בישיבה:
1.  הוצגה המצגת שהצגנו לשר להגנת הסביבה (ראו מצגת מצורפת).
2.  המשרד להגנת הסביבה החל להתעמק בנושא ההשלכות הסביבתיות של כל שלבי התוכנית של חברת IEI - הן בשלב הפיילוט שהחברה מנסה להקים בעמק האלה, והן בהפקה המסחרית המתוכננת בחבל עדולם בתוך כמה שנים. המשרד שכר צוות יועצים חיצוניים (גיאולוגים) כדי שיעברו על הדו"ח שאנחנו מסרנו וגם יעשו בדיקות נוספות. בנוסף הצוות המקצועי של המשרד להגנת הסביבה מנסה ליצור קשר עם אנשי המשרד להגנת הסביבה האמריקאי (EPA) כדי לקבל מהם את כל המידע הרלוונטי על השלכות סביבתיות של הפיילוטים ומה המגבלות שהוציאו בנושא זה בארה"ב.
3.  יו"ר IDT (שהיא חברת האם העומדת מאחורי חברת IEI) הוא מייקל שטיינהארט - מיליונר אמריקאי הקשור גם לפרוייקט "תגלית" הציוני.
4.  החברה ,IEI, מנסה לקנות שטחים מחקלאים ותושבים בזכריה ומפעילה לחץ רב עליהם ועל הועד החקלאי של זכריה, אנשי זכריה התחילו להתעורר והם ביקשו סיוע בהסברה - כל מי שיש לו מכרים בזכריה מוזמן לדבר איתם, ולספר להם על האיום.
6.  אדם טבע ודין פועלים באפיק המשפטי, וביום שני הקרוב תתקיים ישיבה בה יהיו נוכחים נציגי הארגונים הירוקים ונציגים שלנו.
     
מידע מעניין שעלה בישיבה: אתר הפקת נפט שחברת IEI מעוניינים להקים בשדות חקלאיים בעמק האלה עלול לפגוע ישירות בחקלאות בעמק, מכיוון שהחברה מתכננים לשאוב את מי התהום שמזינים את שורשי המטעים והכרמים (המים האלה מפריעים לתעשיית הנפט...), וכן מכיוון שחימום פצלי השמן פולטים אדי גופרית לאוויר.
 
החלטות אופרטיביות שהתקבלו:
א.  הוקם צוות מוביל (הנהגה) שמייצג את מטה המאבק "בשביל עדולם". הצוות המוביל ירכז את המידע מצוותי העבודה השונים, יקבלו החלטות אופרטיביות, ינהלו את הקשרים עם המועצה, הארגונים הירוקים, והגופים הממסדיים, ויהוו את המטה הרשמי של המאבק האזרחי.
כרגע חברים ברשימת ההנהגה: חגית טישלר (שריגים); אורית בהט-סקוטלסקי (גבעת ישעיהו); סיגלית כהן (גבעת ישעיהו, מזכירה); הילה בנפזי (אדרת) ג'יליאן קיי ויהושוע פוקס (אדרת, אתר ועצומה); לורי לנדר (צפרירים); שרון והדס רוזן (גבעת ישעיהו, צוות מדעי); נפתלי שמולביץ ומיכל מסטיי (אדרת, צוות משפטי); משה מורנו (אדרת, תקשורת). 
    הצוות המוביל עומד בקשר עם יאיר קמייסקי, יו"ר ועדת איכות הסביבה של המועצה, המהווה חוליה מקשרת בין התושבים למועצה בנושא פצלי השמן.
ב.  אנחנו מקימים רשת של תושבים פעילים. יש המון עבודה!! אתם מוזמנים להצטרף ולארגן צוותי פעילות בתחומים שונים: משפטי, מדעי, ארגון והצגת מידע, עריכה גרפית של חומרי הסברה, קשר עם תושבי האזור, ארגון דוכני הסברה ואירועים, תקשורת, ערב אמנים ועוד. ראו רשימה למטה של צוותים הפועלים או מתארגנים בימים אלה לפעילות ...



להצטרפות לצוותי העבודה השונים, נא לפנות לרכזי הצוותים:

צוות מדעי: שרון והדס רוזן   rosenneh@netvision.net.il

אתר אינטרנט/ עריכת מידע: יהושוע פוקס (אדרת)   joshuatfox@gmail.com    
הדס רוזן (ג.ישעיהו)  rosenneh@netvision.net.il
אילת ברנד (ג.ישעיהו)  ayelet57@015.net.il
קובי ספקטור  (שריגים) kobisp@gmail.com
גיליאן קיי (אדרת)  gilliank@ekmd.huji.ac.il
לורי לנדר (צפרירים)   lenderis@gmail.com
רחל יעקובסון (אדרת)  rachelhjacobson@gmail.com

קשר עם תקשורת ודוברות:  משה מורנו (אדרת)  morenomo@netvision.net.il
קובי ספקטור (שריגים)  kobisp@gmail.com
 מרים רון (ג. ישעיהו)  myriam.ron@gmail.com

קשר עם גופים ירוקים, מועצה, ורשויות ממשלתיות:  חגית טישלר (שריגים)  chagtish@netvision.net.il 
אורית סקוטלסקי (ג.ישעיהו)  orit.skutel@gmail.com

קשר עם יישובים, ארגון אספות הסברה:  סיגי בנבנישתי-כהן sigalitb@justice.gov.il
הילה בנפזי benpazi@gmail.com
יעל גרינפלד (שריגים) elugrin@gmail.com

צוות משפטי (עורכי דין): נפתלי שמולביץ (אדרת)  shnaftal@netvision.net.il

אירועים ודוכני הסברה (שבועות): עמרי לנדר (צפרירים) 005287@gmail.com
אורלי קוטני (צפרירים)  d4dani@netvision.net.il
דנה עצמון  (ג.ישעיהו),
ניקי פרנקו ויואב בהט (ג.ישעיהו) - עזרה בארגון טיולים ואירועי אופניים.

עריכה גרפית של חומרי הסברה: הלל אבט (ג.ישעיהו)  hillelabt@gmail.com
ליאורה טל-פוגל (ג.ישעיהו)   leoratal@gmail.com

קשר עם תושבי מועצה אזורית יואב: שגיא כץ (גלאון)  Katz-sagi@walla.com

אומנים:  בסוף יוני יתקיים ערב אמני האלה, סביב נושא איומים סביבתיים ופצלי השמן.
אמנים המעוניינים להציג עבודות ותושבים המוכנים לעזור בארגון הערב מוזמנים ליצור קשר עם ברק כץ (ג.ישעיהו) barak_katz18@walla.com

המטרה היא לארגן רשת של תושבים פעילים!  צוותי פעילות שמתארגנים ורוצים לגייס תושבים נוספים מוזמנים לשלוח הודעה להפצה לחגית או לאורית - וההודעה תופץ ברשימות התפוצה שאספנו באספות השונות וברשימות התפוצה של המושבים. 

רקע כללי - קידוחי הפקת נפט בפארק עדולם
אזור חבל עדולם, עמק האלה וחבל לכיש הוא אחד האזורים היפים בשפלת יהודה. עמוס באתרים ארכיאולוגיים, שרידי יישובים, מערכות מסתור תת קרקעיות, עולם חי עשיר, חורש טבעי ומשטחי פריחה יפהפיים.
לאחרונה התברר שמשרד התשתיות של מדינת ישראל העניק זיכיון לחיפוש ופיתוח מאגרי נפט לחברה בבעלות איל הון אמריקאי. הזיכיון כולל שטח של 238,000 דונם המכסה את רוב השטח שבין בית-שמש לקרית-גת.
בסוף שנת 2009 החלה החברה בעלת הזיכיון (IEI ltd) בקידוחי קרקע כדי למפות את תפוצת הפצלים באזור. התהליך כולו ימשך בשנים הקרובות, בשלב הבא מתוכננת הפקה ניסיונית (פיילוט) ולאחר מכן הפקה מסחרית.
אנו קוראים לכל מי שחבל הארץ הזה יקר לו להצטרף למאבק, לעורר את דעת הקהל וללחוץ על רשויות המדינה, כדי למנוע מחטף שיגרום נזק בלתי הפיך לשפלת יהודה ובכייה לדורות.
 
הפקת נפט מפצלי שמן היא תהליך הרסני מבחינת הסביבה, דבר המסביר את העובדה שניצול פצלים בכמויות מסחריות נעשה עד עכשיו רק במדינות עולם שלישי.
רשות הטבע והגנים, שקיבל את אחריות הפיקוח, קבע שההשפעות על הפארק יהיו "קשות" אך נענה לבקשה ונתן רישיון לחפירות חיפוש--בתנאי שיתבצע רק בעונה היבשה.

לקריאת מאמר ב"מעריב" פברואר 2010 לחץ כאן
לקריאת דף מידע - לא להרס שפלת יהודה לחץ כאן

לקישור לאתר המרכז את פעילות לחץ כאן
לקישור למפת אזור הזיכיון להפקה לחץ כאן
לקריאת עמדה עם הסברים מפורטים לחץ כאן
  
 סיכום פגישת תושבים עם יובל ברטוב מנכ"ל IEI לחץ כאן
אנחנו זקוקים לעזרה בארגון התחנות שבהן המטיילים יקבלו הסבר על האיום והמאבק. אני מחפשת מתנדבים המוכנים לעזור לארגן פלקט הסבר שיוצב בתחנות, וכן מתנדבים שיוכלו לאייש את התחנות ביום שישי בבוקר. 
מוזמנים לפנות לאורית בהט orit.skutel@gmail.com
 
  
אנחנו חייבים לפעול בכל המישורים האפשריים כדי למנוע את התקדמות התהליך.
מרכזי פעילות בתחומים השונים:
 תושבים עם רעיונות יצירתיים לעצירת האיום מוזמנים לפנות למרכזי הפעילות.

+ הוסף תגובה חדשה
תגובות: (-צפה ב 1 תגובות בעמוד זה)
Loading בטעינה...
לייבסיטי - בניית אתרים